Een kaartje maken als jullie het geslacht van jullie kindje nog niet kennen

Dat regelen we!

Een meisjeskaart en een jongenskaart met initiaal en illustraties. Zelfde ontwerp, andere uitwerking.

Hoe kies je een geboortekaartje als je nog niet weet of je een jongetje of een meisje krijgt? Welke opties heb je als het geslacht van je baby nog een verrassing is? Je leest het in dit blog!

Kies een neutraal kaartje

Als je een wat neutraler babykaartje kiest, zit je altijd goed. Gelukkig barst het op onze site van de uniseks geboortekaartjes! In het ontwerpproces maken we het kaartje dan gewoon twee keer op: één keer met de jongensnaam en één keer met de meisjesnaam. Als de baby er is laat je aan ons weten of we de jongens- of de meisjeskaart moeten laten drukken, et voilà!

Zwart-wit kaartje met vrolijke, confettiachtige polka-dots.

Pas een bestaand jongens- of meisjesontwerp aan

Heb je je oog laten vallen op een ontwerp dat wél heel specifiek voor een jongen of een meisje is, dan hebben we er vaak ook een tegenhanger van op de website staan. Is die er niet, dan maken we die. We kunnen beide kaartjes opmaken volgens jullie wensen, en laten na de geboorte alleen het kaartje drukken dat we nodig blijken te hebben. 

Een andere optie is dat je er van tevoren voor kiest om dat roze of blauwe kaartje in bijvoorbeeld geel of groen te laten maken. Dan zijn we eigenlijk weer terug bij optie 1: we maken een neutraal kaartje met twee naamversies en laten alleen het kaartje drukken dat nodig is.  

Hoe gaat dat met een proefdruk?

Misschien willen jullie vooraf wel een proefdruk ontvangen. Goed idee, want soms vallen dan zelfs dingen op die je op een beeldscherm niet had gezien, dus we raden het in sommige gevallen zeker aan. Meestal krijg je echt wel een goede indruk wanneer je het jongenskaartje óf het meisjeskaartje laat afdrukken.

Een witte envelop die door een regenboog zegel en bijzondere typografie tocht supervrolijk wordt!

En hoe kies je de kleur van de envelop?

Een (gebroken) witte envelop past natuurlijk bij ieder geboortekaartje. Die kun je alvast vooruitbestellen, dan kun je lekker gaan schrijven. Vaak is iets wits gewoon heel chic, maar soms is het helaas een beetje saai… (gelukkig niet in het voorbeeldje hierboven!)

Bij bijvoorbeeld een zwart-wit kaartje, is het leuk om de envelop wél een kleurtje te geven. Is dat een neutrale kleur zoals bijvoorbeeld lichtgeel, donkergroen, marmer, kraft of een bruintint, dan is er niets aan de hand. Je kunt dan kiezen: de enveloppen door ons laten adresseren óf ze alvast ontvangen en zelf schrijven. 

Weet je nog niet of je een jongetje of een meisje verwacht, maar vind je het leuk om het geslacht weg te geven met een roze of blauwe envelop? Dan raden we je aan om de enveloppen sowieso door ons te laten adresseren. Jullie sturen ons dan op tijd een Excel-bestand met adressen. Op het moment dat jullie kindje er is, bestellen wij de juiste enveloppen en zorgen wij voor de verdere adressering. We hebben daarvoor heel toffe adresbandjes, die we óm de enveloppen heen vouwen. Je leest het goed: dat doen wij voor je. Lekker toch?

Ten slotte

In ieder geval is het geen enkel probleem om een geboortekaartje te ontwerpen als jullie nog niet weten of jullie een jongetje of een meisje krijgen. We horen graag hoe we voor jullie aan de slag mogen!