Enveloppen laten adresseren

Superhandig, megamooi!

Vrolijk geboortekaartje met daarbij een envelop met adresbandje. Dit plakken we om de envelop heen.

Wil je jezelf écht een lol doen, laat dan de enveloppen van je geboortekaartjes adresseren. Dat is makkelijker dan je denkt, het scheelt je een lamme hand én heel veel tijd. Zeker als je baby er al is, want dan besteed je die natuurlijk liever aan het knuffelen met die kleine schat!

Een adressenbestand maken

Of je de enveloppen nu zelf wil schrijven of door ons wil laten adresseren, je zult even moeten gaan zitten om een complete adressenlijst op te stellen. Ook als je met de hand schrijft doe je dat waarschijnlijk in Excel (of een andere spreadsheet-app). Zelf schrijven of laten adresseren is tot dat punt dus precies even veel werk.

Het bestand doorsturen en verwerken

Als je ons het werk laat doen hoef je het adressenbestand alleen nog even aan een mail te hangen en aan ons door te sturen en klaar ben je! 

Wij zetten jouw lijst om in een bestand dat het opmaakprogramma kan inlezen. Het programma plaatst vervolgens alle info digitaal op afzonderlijke labels en op de juiste regels. Wij lopen de adresstickers nog even zorgvuldig na om veelvoorkomende foutjes te tackelen. Daarna krijg jij ter controle een digitale proef van alle opgemaakte labels, en dan zijn wij ook klaar!

Structureren

Als wij de enveloppen mogen adresseren is fijn als je het bestand een beetje structureert, bijvoorbeeld zo:

  • Kolom A: hierin zet je alle namen + achternamen
  • Kolom B: hierin zet je de straatnamen en huisnummers
  • Kolom C: hierin zet je de postcodes
  • Kolom D: hierin zet je de plaatsnamen. 

Eventueel kun je nog extra kolommen toevoegen voor extra adresregels (zoals een 'ten name van' kolom) of een kolom voor landnamen, wanneer je ook kaartjes hebt die naar het buitenland gaan.

Iedere andere indeling is ook prima hoor, zolang je maar zorgt dat ten minste de info die op een nieuwe adresregel moet, in een nieuwe kolom staat. 

TIP: Om het je gemakkelijk te maken hebben we eventueel een handig Excel-sjabloon voor je, maar als je zelf al een goed gestructureerd adressenbestand hebt kunnen we daar vast ook mee uit de voeten.

Adressenverzamelsites

Heb jij de adressen via een adressenverzamelsite zoals mailbook.nl bij elkaar gesprokkeld? Geen probleem! Ook dan kunnen we de adressen gebruiken. We zetten ze om in de stijl van jouw geboortekaartje. Laat de verzamelsite je adressen exporteren naar een csv-bestand, dan kunnen wij ermee uit de voeten.

Extra handig!

Wanneer je het geslacht van je kindje nog niet weet is laten adresseren helemaal een goede oplossing! Ouders die van tevoren de enveloppen zelf willen schrijven, sturen we ruim voor de geboorte een pakketje enveloppen toe. Heb je een neutrale envelop gekozen, dan is dat nog steeds mogelijk. 

Als je echter het allerliefst een roze of een blauwe envelop wil, maar na de geboorte niet meer de druk van het schrijven erbij wil hebben, laat ons het dan doen! Zo heb je - stressvrij! - de enveloppen die je het liefste wil, helemaal bij het kaartje passend!