Hoe maak je een geboortekaartje?

Een We zijn zo blij-geboortekaart in 7 handige stappen

Maaike en Irene, samen aan het werk op de studio.

In dit blog lees je alles over de weg naar jullie eigen, originele, persoonlijke en duurzame geboortekaartje.

Stap 1: een gratis proefkaart aanvragen

Om een gratis proefkaartje aan te vragen, ga je naar de pagina van het geboortekaartje dat je leuk vindt. Daar klik je op de knop proefkaart aanvragen. Op deze manier kun je maximaal twee gratis kaartjes aanvragen.

Als we je aanvraag ontvangen hebben, krijg je van ons per mail een paar korte vragen. Nadat we jullie antwoorden daarop hebben, doen we de proefkaart zo snel mogelijk op de post, samen met een superleuk sample-setje! Je krijgt een berichtje als je gratis proefkaart onderweg is. 

We versturen desgewenst ook een digitaal voorbeeldje per mail, van het kaartje met 'jullie' naam erop.

Stap 2: de offerte

Hopelijk zijn jullie enthousiast over de proefkaart! We overleggen dan per mail of telefonisch wat jullie wensen en ideeën zijn. Als jullie persoonlijke aanvullingen bij het originele ontwerp hebben, dan horen we het graag, ook als jullie kleuren, lettertypes, materialen, formaat, een foto erbij of eraf, enz., zouden willen aanpassen. We kunnen natuurlijk ook een volledig persoonlijk ontwerp voor jullie maken. 

Wanneer we jullie wensen op een rijtje hebben, maken we een vrijblijvende offerte, zodat je alvast weet waar je aan toe bent voordat je ergens aan vastzit.

Stap 3: de ontwerpfase

Zodra jullie akkoord zijn met de offerte, ontvangen we graag de teksten waarvan je nu al weet dat ze op het kaartje moeten: namen (van jullie kindje én van jullie), adres, telefoonnummers en eventueel een gedichtje.

Dan hebben we alle ideeën helder en gaan we voor jullie aan de slag! Jullie ontvangen binnen een week een pdf van het eerste ontwerp van jullie geboortekaartje. Uiteraard kunnen jullie aangeven wat je daar nog aan veranderd wil hebben. We sturen je zo snel mogelijk het aangepaste ontwerp toe. Zijn er meer dan drie ontwerprondes nodig, dan kan het zo zijn dat we wat extra ontwerpkosten in rekening brengen.

Geen paniek trouwens als je nog niet weet of jullie een jongenskaartje of een meisjeskaartje nodig hebben, daarover lees je meer in het blog Een kaartje maken als jullie het geslacht van jullie kindje nog niet kennen.

Een blauwgroen geboortekaartje met fotolabel.

Stap 4 (optioneel): een persoonlijke proefdruk aanvragen

Nadat het ontwerp zover akkoord is, is het mogelijk om alvast één echte afdruk van jullie kaartje te ontvangen. Zo heb je jullie geboortekaartje al een keer écht in je handen voordat jullie baby er is. De kosten hiervan zijn € 40. Een persoonlijke proefdruk aanvragen is altijd leuk, maar niet altijd nodig. We hebben een uitleg over wanneer je sowieso een persoonlijke proefdruk bestelt, en wanneer het niet per se nodig is.

Voor letterpress-kaarten is het helaas niet mogelijk om een persoonlijke proefdruk te laten maken.

Stap 5: de geboortegegevens doorgeven

En dan is jullie kindje geboren, hoera! Nu kunnen we het kaartje afmaken. Stuur ons een mail of een appje met daarin de naam (als die nog wisselt), de geboortedatum, -tijd, -gewicht en andere teksten of cijfers die nog ontbreken in de opmaak. Wij zullen zo snel mogelijk verwerken in het ontwerp en jullie de laatste, definitieve pdf-proef mailen.

Soms nemen ouders een paar dagen de tijd voordat ze de geboortegegevens doorgeven. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, jullie bepalen het tempo! Wij kunnen die tijd daarna alleen niet inhalen, dus het duurt dan ook ietsje langer voordat jullie die kaartjes in huis hebben.

Stap 6: het drukwerk bestellen en leveren

Zodra we jullie akkoord hebben op de laatste pdf-proef, sturen we de bestanden naar de drukker. Omdat we onze kaartjes kant-en-klaar leveren, hebben jullie in de kraamweek zelf geen knutselwerk meer. Na maximaal een week heb je de kaartjes in huis (maar vaak veel eerder). Mocht er onverhoopt vertraging ontstaan, dan laten we dat natuurlijk zo snel mogelijk weten! Heb je een letterpresskaart besteld? Dan is de levertijd sowieso een week.

Wanneer jullie kaarten met de post meegaan, ontvang je een track & trace-code zodat je precies kunt bijhouden wanneer de postbode op de stoep staat.

(We versturen de kaartjes trouwens altijd naar jullie zelf en dus niet direct naar de ontvangers.)

Stap 7: de betaling

Ongeveer gelijktijdig met de verzending van jullie kaarten versturen we de factuur per mail. We vragen je deze binnen twee weken te betalen. In de factuur staat een handige QR-code voor de betaling.

In de mail bij de factuur vertellen we je ook wat meer over onze samenwerking met Stichting Babyspullen. Wij doneren een deel van jullie betaling aan die stichting en geven jullie graag de mogelijkheid om iets extra's bij te dragen (geheel vrijblijvend natuurlijk). Dank je wel alvast voor jullie betaling, ook namens de stichting ;)!