Onze ‘groene’ drukker

Een fijn bedrijf met oog voor zijn medewerkers

Een handgetekend stapeltje papier met een blaadje erop

In dit blogje vertellen we je meer over de drukkerij waar we al jaren mee samenwerken en waar we superblij mee zijn!

Groen?

Steeds meer drukkers profileren zich als groene drukkerij. Ze denken na over hun stroomvoorziening, waterverbruik, papierrecycling en de schadelijkheid van hun drukinkten. Dat is natuurlijk hartstikke mooi en wellicht schept dat de verwachting dat wij voor een van die duidelijk groene drukkers kiezen. Onze drukker profileert zich niet als groene drukker, maar we hebben prima redenen om wel met hen samen te werken. Dat leggen we even uit.

Aan tafel

We zijn al jaren dik tevreden over onze drukker en hopen nog heel lang klant bij hen te zijn. Zo’n band is heel wat waard, maar hun verhaal moet wel bij het onze passen. Daarom zijn we in de zomer van 2020 aan tafel gegaan om onze visies op duurzaam drukwerk met elkaar te vergelijken. In een fijn gesprek hebben ze ons haarfijn uitgelegd waarom zij net zo groen of groener werken dan de ‘groene’ drukkerijen.

Groen!

Om te beginnen voldoen hun toners en inkten aan alle milieunormen. Daarnaast let onze drukkerij nauw op water- en stroomverbruik en de manier waarop die stroom wordt opgewekt. Ze hebben oog voor de herkomst van hun papierassortiment (FSC-keurmerk) en hebben voldoende volledig gerecycled papier in hun collectie. Ten slotte doen ze wat ze kunnen om papierverspilling tegen te gaan.

Waarom dat toch niet dat groene predicaat?

Brabantse nuchterheid

Omdat het een bedrijf is dat de Brabantse nuchterheid hoog in het vaandel heeft. Groen moet je gewoon doen. Maar meer nog omdat ze een ander stokpaardje hebben: het menselijke aspect. Het belangrijkste vinden zij dat iedereen – dus ook wie niet zo eenvoudig aan een baan komt – welkom is bij hen. Het is een familiebedrijf waarin iedereen een kans krijgt. Wil je werken? Laat maar zien dan! En wij zijn het roerend met hen eens dat dat minstens zoveel waard is als een ‘groen’ profiel.

We zijn trots dat we onze kaartjes in zo’n bedrijf mogen laten drukken!