Tekst op je geboortekaartje

Simpel! ...toch?

Gedichtje op geboortekaatje: to live, to learn, to love.

Tekst voor op een geboortekaartje, dat klinkt makkelijk. Maar is het dat ook? Bij We zijn zo blij zijn er naast ontwerpers ook nog taalliefhebbers, dus als we je kunnen helpen zijn we je graag van dienst.

Een gedichtje

Een babykaartje met alleen de belangrijkste gegevens heeft zeker iets. Het is lekker simpel en duidelijk. Gedichtjes kunnen echter een prachtige persoonlijke toevoeging zijn op een geboortekaartje, maar als je jezelf loslaat in het geboortegedichtjeswoud, kun je lelijk verdwalen. Het één is te poëtisch, het ander te plat. En soms kom je iets tegen dat bijvoorbeeld perfect klinkt in het Engels, maar wil je het liever in het Nederlands zeggen. Maar hoe dan?!

De algemene tekstjes

Ook als je met de algemene tekst aan de slag gaat, kun je lastige dingen tegenkomen. Misschien willen jullie de tekst kort en kernachtig houden, maar krijg je het zelf niet zo op papier. Of andersom: je wilt wel een mooie, persoonlijke tekst, maar veel verder dan wat standaardwoorden kom je niet. Iemand uit je directe omgeving om hulp vragen wil je misschien ook niet, omdat je nog niets prijs wilt geven over jullie kindje en het kaartje.

Verhalende tekst op regenboog-geboortekaartje. Alle geboortegegevens zijn in één lopend verhaal  samengevoegd.

Een paar ideeën

Laat ons je helpen! Wij hebben inmiddels al heel wat kaartjes mogen maken en zijn toevallig ook nog eens taalliefhebbers. Onze stijl is net als onze ontwerpen: no-nonsense, net een beetje anders en met heel veel liefde. Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • Toen wandelde je ons leven binnen en werd alles nóg leuker!
  • Geef ons jouw handje, dan gaan we lekker op pad.
  • Zullen we samen de wereld veroveren?
  • Met jouw nieuwe leven, begint het onze.
  • Samen completer, mooier en beter. / Samen is het beter: mooier, completer.
  • Wij ontdekken de wereld, met jou op schoot,
    maar doe eerst nog een dutje en word lekker groot.

Kunnen we je helpen?

Neem vooral contact met ons op, we denken graag met jullie mee.