We zijn zo blij, vriend van Stichting Babyspullen

En jullie dus ook! ;)

We zijn zo blij, vriend van Stichting Babyspullen. De stichting zamelt gebruikte babyspullen in, zoals het kledingsetje dat je op deze foto ziet. Ze zorgen er zo voor dat ook kinderen die worden geboren in gezinnen met minder financiële middelen, een goede start kunnen maken.

"Eigenlijk zou ik het heel fijn vinden om als bedrijf een goed doel te steunen." Wat een aantal maanden geleden begon als een hersenspinsel van Maaike, is nu een feit: We zijn zo blij is vriend geworden van Stichting Babyspullen. Wat dat precies inhoudt en waarom we voor deze stichting kozen, vertellen we je graag in dit blog.

Wat doet Stichting Babyspullen?

"Met Stichting Babyspullen willen we de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. We zamelen landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken we via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben."

Zo omschrijft de stichting zelf hun doelstelling. Dat inzamelen van die spulletjes doen Marjolein en Gyula Hermus al sinds 2012, geholpen door heel veel vrijwilligers. Marjolijn kreeg bij de geboorte van haar eigen kinderen namelijk zelf veel hulp. Toen de kids wat groter werden, had ze veel spullen over. Wat kun je daarmee nu beter doen dan een ander jong gezin helpen dat er behoefte aan heeft?, vroeg ze zich af. Daarmee was Stichting Babyspullen geboren.

Waarom dit doel?

Wat ons betreft is dat heel simpel. Niemand zal betwijfelen dat het zinvol en fijn is om jonge kinderen een zo goed mogelijke start in het leven te bieden. Dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Stichting Babyspullen kiest ervoor om gebruikte spulletjes in te zamelen en die een tweede leven te gunnen. Dat past dan juist weer heel goed bij ons, want daarmee is het een zinvol, fijn én duurzaam doel!

We hebben een behoorlijk aantal doelen met elkaar vergeleken. We hadden natuurlijk ook kunnen gaan voor een doel dat jonge kinderen in derdewereldlanden steunt. Dat was zeker een goede keuze geweest! De duurzaamheidsfactor van Stichting Babyspullen gaf uiteindelijk de doorslag, plus het feit dat het een heel duidelijk, afgebakend doel is. Je vindt namelijk ook bij jou in de buurt plekken waarin je jouw spullen kunt doneren. Daardoor voelt de hulp heel ‘direct’ en dat vinden we fijn.

Hoe gaat zo’n WZZB-donatie precies in z’n werk?

Het belangrijkste is: jij als klant hoeft er niets voor te doen en het kost je niets meer! Maar wil je graag een extra steentje bijdragen, dan kan dat.

Van ieder kaartje dat we verkopen, gaat € 5 naar Stichting Babyspullen. We houden een lijstje bij van hoeveel kaartjes we verkopen en hoe hoog de teller staat. Eens per jaar maken we het totaalbedrag over aan de stichting. Dat doen we op een moment dat ze het extra goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld eind januari/begin februari. Dat is een ‘donatieluwe’ periode, zo net na de feestdagen.

We zouden het echter heel leuk vinden om van die € 5 samen met jullie € 10 te maken. Hiervoor zouden jullie € 5 extra kunnen overmaken (en ieder ander bedrag is natuurlijk ook heel fijn!)

Donatievoorbeelden

Voorbeeld A

Jullie plaatsen bij ons een bestelling van € 300. Jullie maken € 300 aan ons over en wij zorgen dat er € 5 naar Stichting Babyspullen gaat.

Voorbeeld B

Jullie plaatsen bij ons een bestelling van € 300. Jullie maken € 305 aan ons over en wij zorgen dat er € 10 naar Stichting Babyspullen gaat.

Hun doel is ons doel

We streven met de donaties natuurlijk hetzelfde doel na als de stichting zelf: zoveel mogelijk ouders en kinderen helpen. Vooralsnog is ons doel echter om de eerste € 100 te verzamelen. Dan wordt We zijn zo blij op de website opgenomen in het mooie rijtje vrienden dat de stichting al heeft opgebouwd.

Maar ho eens…

Is het eigenlijk niet gek dat wij de stichting steunen met geld, terwijl juist het duurzame doorgeefaspect ervan ons zo aanspreekt? Dat zou je kunnen zeggen ja. Maar vrijwel al onze eigen babyspullen hebben we al doorgegeven, dus dat kunnen we niet meer doen. Geld inzamelen kunnen we echter wél heel makkelijk. Om zo’n stichting überhaupt draaiende te houden, is natuurlijk ook geld nodig. Niet voor de mensen achter het doel, maar wel voor bijvoorbeeld de huur van een opslagplaats en de verpakkingsmiddelen. Doordat wij aandacht besteden aan het circulaire aspect van Stichting Babyspullen, inspireren we hopelijk anderen om hun spulletjes een tweede leven te gunnen. Zo maken we indirect reclame voor het duurzaamheidsaspect van Stichting babyspullen, hopelijk met mooie gevolgen!

Vrijwillig = echt vrijwillig!

Wat we nog even belangrijk vinden om te vermelden: vrijwillig is ook echt vrijwillig! Die eerste € 5 kost jullie dus helemaal niets en of je verder iets bij wil dragen staat jullie helemaal vrij. Wie weet doneer jij al aan andere, zinvolle doelen en sowieso kunnen wij niet in jouw portemonnee kijken. No hard feelings dus, als je besluit dat een extra donatie niet nodig is.

Waarom doen we dit überhaupt?

Onze kinderen zijn inmiddels die eerste, belangrijke periode voorbij. We weten dus dat die jaren soms al pittig genoeg zijn, ook als je je over geld niet zoveel zorgen hoeft te maken. Die ervaring zetten we graag om in iets positiefs. Als wij een kaartje verkopen, dragen we een klein steentje bij aan de zorgeloosheid van een ander gezin. Een gezin dat het héél goed kan gebruiken. Bovendien past het bij onze doelstelling om een zo duurzaam mogelijke ontwerpstudio te zijn, dat we verder kijken dan onze eigen portemonnee lang is. Daar worden we pas echt blij van!

Meer weten over Stichting Babyspullen?

Dat kan dat op www.stichtingbabyspullen.nl

TIP!

Een leuke tip voor als je al voldoende spullen in huis hebt: vermeld een donatie aan Stichting Babyspullen als cadeautip op jullie geboortekaartjes!