Wij recyclen verpakkingen

Want een doos is een doos

Een stapeltje verzenddoosjes

Als jullie geboortekaartjes bij ons bestellen, krijg je ze niet in een gloedjespikfonkelnieuw doosje. Waarom we dat doen is simpel: het is een van de allermakkelijkste manieren om een steentje bij te dragen aan een wereld zonder afval. Klinkt hoogdravend hè? Klopt, maar zonder ambitie is er nog nooit iets van de grond gekomen!

Minder kekke pakketjes

Als je per week heel wat doosjes met drukwerk, enveloppen en accessoires binnenkrijgt om babykaartjes mee in elkaar te zetten, dan ga je je vanzelf afvragen waarom je die doosjes in de container zou gooien om vervolgens nieuwe dozen te bestellen om je kaartjes in te verzenden.

De enige reden is natuurlijk dat het pakketje er dan misschien nét wat kekker uitziet dan wanneer je klant een doosje ontvangt waaraan je kunt zien dat het al eens gebruikt is. En laten we eerlijk wezen, ook wíj zijn dol op die mooie pakketjes. Maar... we zijn ook dol op weinig afval en een planeet waar onze (klein)kinderen nog lekker mee door kunnen.

Cijfers

Dat is dus ons streven, maar wat betekent het precies? Even wat cijfers. In vier maanden (de tijd die je baby nodig heeft om de grootte van een avocado te bereiken) hebben wij:

  • 30 liter water bespaard,
  • de brandstof uitgespaard die een vrachtwagen gebruikt om 3 kilometer te rijden,
  • 400 gram luchtvervuilende stoffen voorkomen, en
  • 0,5 kubieke meter afval vermeden (da's zeg maar de ruimte die 5 melkpakken innemen). 

En dat alleen maar door tweedekans doosjes te gebruiken!

Wat doen we nog meer?

We plakken de doosjes uiteraard dicht met papieren tape. Dat kan zó de papierbak in en dat van ons plakt nog beter dan plastic tape ook.

Vulmateriaal hergebruiken we ook. Dat is niet altijd duurzaam geproduceerd vulmateriaal. Soms zijn het van die schuimpjes, of van die plastic zakjes met lucht. Als je die in het doosje aantreft, is dat alleen zo omdat wij ze van een andere leverancier kregen en ze prima nog een rondje meekunnen. Zou jij ervoor willen zorgen dat ze in de juiste prullenbak belanden?

Recyclen drukt de kosten

Een ander pluspuntje aan deze manier van werken is dat het de kosten drukt. Dat geldt in eerste instantie voor ons, maar indirect natuurlijk ook voor jou. Het scheelt uiteindelijk in de kosten wanneer je bij ons je kaartjes bestelt.

Tóch kekke pakketjes!

Zoiets simpels als het recyclen van verpakkingsmateriaal heeft dus een hoop positieve kanten en eigenlijk maar één nadeel: onze doosjes zijn minder mooi. Wees gerust, we maken er tóch wel een gezellig pakketje van, met een persoonlijke touch. En de rest maken we natuurlijk goed met onze sprankelende persoonlijkheden ;) 

Heb je nog vragen over onze aanpak om afval te voorkomen, of een goede tip? Stuur ons een berichtje en we proberen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden!