Duurzaam ondernemen

We zijn zo blij heeft een missie: we willen de duurzaamste geboortekaart-ontwerpers van het land zijn. Hieronder leggen we je graag uit wat we daarvoor doen en hebben gedaan.

Onze missie

“We willen zonder plastic en met zo veel mogelijk gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen de mooiste kaartjes ontwerpen.”

Papiercollectie

Om dat voor elkaar te krijgen hebben we onder andere ons papier onder de loep genomen. In overleg met onze drukker hebben we een papiercollectie samengesteld die het predicaat duurzaam met trots draagt. Onze duurzame kaarten worden alleen op die papiersoorten gedrukt. Er is dus nooit ‘nieuw’ papier in verwerkt.

Mega eco Bestaat voor 100% uit landbouwafval, heeft een vrij glad oppervlak en een zachtbruine kleur waarin je de vezels goed kunt zien. 
Strak + neutraal Mooi warm van kleur, een beetje structuur en ook wat stipjes waardoor je goed kunt zien dat het 100% gerecycled is. 
Fijn structuurtje Een prachtig reliëf in een warm wit en zonder zichtbare vezels en stipjes, wat hem voor alles geschikt maakt. Ook deze papiersoort is 100% gerecycled.
Stro-papier Aan dit papier wordt stro-haksel toegevoegd. Deze vezels en kleur zie je er in terug en geven het een fijne eco-uitstraling. Het papier is voor de rest van oud papier gemaakt.
Wit met spikkels Deze papiersoort bestaat voor 100% uit papierafval van particulieren en wordt gemaakt in een fabriek die zich serieus inzet voor duurzaamheid. Je ziet in dit papier kleine vezels en spikkeltjes. 
Good old Kraft 100% Gerecycled, ongebleekt en niet voor niets een klassiekertje.

Hier zie je al onze papiersoorten: mega-eco, strak + neutraal, fijn structuurtje, stro-papier, wit met spikkels en good old kraft.

Kaarten en enveloppen

Om de kaarten in elkaar te zetten vermijden we het gebruik van lijm door het gebruik van kleine inkepingen.

Waar nodig gebruiken lijm, maar dan wel de meest duurzame, plantaardige lijm die we kunnen vinden. Duurzame enveloppen zijn lastig te vinden, maar we hebben de beste opties voor jullie geselecteerd. Een aantal bestaat voor minstens 80% uit gerecycled materiaal. De rest is ofwel 100% gerecycled, of helemaal of deels gemaakt van landbouwafval.

Toebehoren

De toebehoren maken je duurzame kaartje helemaal af.
  • Onze sluitzegels printen we op gerecycled papier. Ze hebben een watergedragen lijmlaag en worden plasticvrij bij ons bezorgd. Da’s driedubbel goed!
  • Om de sets dicht te knopen gebruiken we linnen draad dat biologisch afbreekbaar is én volledig plasticvrij verpakt zit.
  • De droogbloemetjes die we gebruiken zijn biologisch geteeld. We gebruiken alleen ongeverfde soorten.

Maatschappelijk betrokken

Om onze duurzame doelstelling extra te onderstrepen, doneren we per bestelling €5,- aan Stichting Babyspullen.

Deze stichting zamelt nieuwe en gebruikte babyspullen in en maakt daar startpakketten van, die ze uitdelen aan aanstaande ouders en jonge gezinnen die het financieel pittig hebben. We zijn trots dat we daaraan mogen bijdragen! Op deze pagina kom je meer te weten over hoe zo'n We zijn zo blij-donatie werkt.

Duurzaam drukwerk

Ook onze drukker draagt (meer dan) zijn steentje bij, door onder andere statushouders een werkervaringsplaats te bieden, met al een aantal dienstverbanden als gevolg.

Verder creëren ze stage- en re-integratieplaatsen voor het UWV en hebben ze een samenwerking met sociaal werkbedrijf IBN. Ten slotte werken er meerdere werknemers die vanuit de Participatiewet bij hen terecht konden.

Ons kantoor

De randzaken op kantoor pakken wij zo duurzaam mogelijk aan.

We gebruiken groene stroom, bankieren via Triodos, hebben een papiervrije boekhouding én onze minimale hoeveelheid afval zamelen we gescheiden in.

Daar waar we wel graag iets willen kopen, kiezen we er zo veel mogelijk voor om ons geld aan toffe merken uit te geven die, net als wij, duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, zoals bijvoorbeeld De Chocoladeverkopers en Redopapers (die vorig jaar een plekje in ons kerstpakket veroverden).

Pakketjes

Ook het verzenden van onze pakketjes moet aan onze duurzaamheidsprincipes voldoen.

Daarom zijn onze pakketjes (en het vulmateriaal) altijd volledig gerecycled. Iets minder sexy, maar zo hoeven wij goede materialen niet weg te gooien. Meestal kunnen die namelijk gerust nog een rondje mee. We plakken alle pakketjes dicht met papieren tape, dus dan kan de doos direct bij het oud papier. 

Wij zelf brengen onze pakketjes zelf altijd met de fiets naar PostNL en vanaf daar zijn al onze verzendingen CO2 -gecompenseerd, gewoon omdat het kan.

Meer info?

Mocht je naar aanleiding van deze uitleg nog meer willen lezen dan vind je hier een link naar ons duurzame manifest.

Klik hier om naar het manifest te gaan.

Als je nog tips, vragen of opmerkingen hebt laat het dan vooral weten, we leren graag bij!