FAQ’s

Hoe lang van tevoren kunnen we het beste met het geboortekaartje aan de slag gaan?
Zoals je in onze werkwijze kunt lezen, kost het wat tijd om een kaartje helemaal naar wens te ontwerpen. Willen jullie de geboortekaartjes graag zo snel mogelijk na de geboorte versturen? Dan is het handig om op tijd te beginnen, uiterlijk 8 weken voor de uitgerekende datum. Je kindje kan namelijk altijd eerder geboren worden. Het is fijn als je dit dan al geregeld hebt. Mocht het nou allemaal anders gelopen zijn mail of bel ons dan vooral even, want er is bijna altijd nog wel een mouw aan te passen.
 
Ons kindje is onverwachts vroeg geboren. Kunnen we nog een kaartje laten maken?
Natuurlijk kan dat, we helpen jullie graag! Omdat we wat tijd nodig hebben om het ontwerp aan te passen en de drukker zijn werk te laten doen, moet je er wel rekening mee houden dat het even duurt voordat je de kaartjes in huis hebt. Neem even contact op, dan overleggen we over de mogelijkheden.
 
Hoe werkt het als we niet weten of we een jongen of een meisje krijgen?
Dat is geen probleem. We kunnen een pdf van de jongenskaart én van de meisjeskaart maken. Als je een proefdruk wilt ontvangen, kies je gewoon één van beide, dan heb je echt wel een goede indruk. En als de baby er is, laat je aan ons weten of we de jongenskaart of de meisjeskaart moeten laten drukken.
 
Hoeveel kaarten zullen we bestellen?
Tel hoeveel kaarten je wilt versturen (vergeet niet de verloskundige, huisarts, zwangerschapsgym- of -yogagroep, enzovoort). Reken ook altijd op wat extra kaartjes voor jezelf en voor ouders, voor bijvoorbeeld in een foto- of kraamboek, of omdat je het leuk vindt om het nog ergens neer te zetten. Je ontvangt echter vaak ook verrassende felicitatiekaartjes, van mensen van wie je het niet verwacht. Misschien vind je het leuk om dan nog een kaartje na te kunnen sturen. Tel in dat geval nog een marge van 10% bij je aantal op, dan weet je zeker dat je genoeg hebt. Je kunt achteraf ook kaarten nabestellen, maar dat is altijd veel duurder dan vooraf wat extra bestellen. 
 
Kunnen we de enveloppen al wat eerder krijgen?
Jazeker, dan kun je vast gaan schrijven! Eén tip: als je niet weet of je een jongen of een meisje krijgt, en de kleur van de envelop is daarvan afhankelijk, overweeg dan om de adressen door ons (in stijl!) op de enveloppen te laten printen. Dan ben je in die drukke kraamtijd ook niet te veel tijd kwijt met het schrijven van enveloppen.