Veelgestelde vragen over geboortekaartjes

Hoe lang van tevoren kunnen we het beste met het geboortekaartje aan de slag gaan?

Zoals je in onze werkwijze kunt lezen, kost het wat tijd om een kaartje helemaal naar wens te ontwerpen. Willen jullie de geboortekaartjes graag zo snel mogelijk na de geboorte versturen? Dan is het handig om op tijd te beginnen, uiterlijk 8 weken voor de uitgerekende datum. Je kindje kan namelijk altijd eerder geboren worden. Het is fijn als je dit dan al geregeld hebt. Mocht het nou allemaal anders gelopen zijn mail of bel ons dan vooral even, want er is bijna altijd nog wel een mouw aan te passen.

Ons kindje is onverwachts vroeg geboren. Kunnen we nog een kaartje laten maken?

Natuurlijk kan dat, we helpen jullie graag! Omdat we wel wat tijd nodig hebben om het ontwerp aan te passen en de drukker zijn werk te laten doen, moet je er rekening mee houden dat het even duurt voordat je de kaartjes in huis hebt. Maar als jij haast hebt, zullen wij extra veel vaart zetten achter het hele proces! Neem even contact op, dan overleggen we over de mogelijkheden.

We schreven hier trouwens eerder ook een handig blogje over.

Hoe werkt het als we niet weten of we een jongen of een meisje krijgen?

Dat is geen probleem. We kunnen gewoon twee ontwerpen voor jullie in orde maken: één van de jongenskaart en ook van de meisjeskaart. Als je een proefdruk wilt ontvangen, kies je gewoon één van beide, dan heb je echt wel een goede indruk. En als de baby er is, laat je aan ons weten of we de jongens- of de meisjeskaart moeten laten drukken.

Als je een wat neutraler kaartje kiest, dan hoeven we alleen nog de juiste naam te plaatsen.

Hoeveel kaarten zullen we bestellen?

Tel hoeveel kaarten je wilt versturen (vergeet niet de verloskundige, huisarts, zwangerschapsgym- of -yogagroep, enzo). Reken ook wat extra kaartjes voor jezelf voor bijvoorbeeld in het kraamboek of om nog ergens neer te zetten. Je ontvangt vaak ook nog onverwachte felicitaties. Als je het leuk vindt om dan nog een kaartje na te kunnen sturen tel dan ongeveer 10% bij je aantal op, dan weet je zeker dat je genoeg hebt.

Handig om te weten: Nabestellen is een stuk duurder dan de eerste keer wat meer kaarten afnemen. Houd daar rekening mee bij het bepalen van het juiste aantal.⁠

Hoe maak ik een mooie foto van mijn kleintje voor op het geboortekaartje?

Als je graag een kaart met foto wil versturen wil je natuurlijk wel dat jullie kleintje er zo mooi mogelijk op staat. We schreven hier eerder een blog over met zeven handige tips, dus lees dit vooral even voordat je begint aan jullie fotokaart.

Kunnen we de enveloppen al wat eerder krijgen?

Jazeker, dan kun je vast gaan schrijven! Eén tip: als je niet weet of je een jongen of een meisje krijgt, en de kleur van de envelop is daarvan afhankelijk, overweeg dan om de adressen door ons (in stijl!) op de enveloppen te laten printen. Dan ontvang je met het doosje kaarten ook de enveloppen kant-en-klaar en ben je in die drukke kraamtijd ook niet te veel tijd kwijt met het schrijven van enveloppen.

Worden onze kaarten écht kant en klaar geleverd?

Ja!

Fijn hè?

Jullie hoeven ze echt alleen nog maar in de enveloppen te steken en in de brievenbus te doen.

(Dat betekent wel dat we daar wat extra tijd voor nodig hebben. Na maximaal een week heb je je kaartjes in huis.)

Welke tekst hoort er op een geboortekaartje?

Omdat het best lastig is te bepalen welke tekst er allemaal op het kaartje moet komen schreven wij een aantal blogs met voorbeelden en tips. Een blog over hoe je hiermee aan de slag kunt vind je hier. Daarnaast schreven we ook nog een blog met een handige checklist met wat er allemaal op het kaartje hoort. Dit vind je hier. Een aantal voorbeeldteksten (ook met gedichtjes en lieve citaten) lees je hier.

Waar begin je mee als je een geboortekaartje ontwerpt?

Omdat dit een iets uitgebreidere uitleg behoeft dan we hier kwijt kunnen schreven we ook hier een handig blog over. Je vindt dit hier.