Werkwijze

Heb je bij ons de geboortekaart van je dromen gevonden? Wat leuk! Lees hieronder stap voor stap hoe het verdergaat.

Gratis proefkaart

Als eerste vraag je een gratis proefkaartje aan.
  • Ga naar het geboortekaartje dat je leuk vindt, klik op de knop 'vraag een proefkaartje aan' en vul het formulier in. Fijn als je dit tot maximaal twee kaartjes kunt beperken. 
  • Als we je aanvraag ontvangen hebben, sturen we je een mailtje met een paar korte vragen.
  • Nadat we je antwoorden daarop hebben, brengen we de proefkaart zo snel mogelijk naar de brievenbus. 

Jullie ideeën en de offerte

Als jullie het kaartje in het echt net zo mooi vinden als op de foto's en ermee verder willen, is het tijd voor de volgende stap.

We overleggen wat jullie wensen en ideeën zijn. Soms is het kaartje al precies goed zoals het is, maar mocht je zelf nog andere ideeën hebben dan horen we dat graag van jullie. We kunnen natuurlijk ook een volledig persoonlijk ontwerp voor jullie maken. 

Als we jullie wensen op een rijtje hebben, maken we een (vrijblijvende) offerte zodat je weet waar je aan toe bent voordat je ergens aan vastzit. Wel zo fijn, toch? 

Het ontwerpproces

Zijn jullie akkoord met de offerte, dan ontvangen we graag jullie teksten.

Denk aan:

  • De namen van jullie kindje
  • De namen van papa, mama en eventuele broertjes en zusjes
  • Jullie adres, telefoonnummers en/of mailadressen
  • Eventueel een gedichtje
  • We horen ook graag wat jullie verder aan het ontwerp willen aanpassen (kleuren, lettertypes, materialen, formaat, een foto erbij of eraf, enz.).

Binnen een week ontvangen jullie het eerste ontwerp van jullie geboortekaartje per mail. Jullie geven daarna aan wat jullie er eventueel aan willen veranderen. We mailen zo snel mogelijk het aangepaste ontwerp. Zijn er meer dan drie van deze ontwerprondes nodig, dan kan het zo zijn dat we wat extra ontwerpkosten in rekening brengen. 

Persoonlijke proefdruk

Mocht je het fijn vinden om een voorbeeld van jullie kaart te ontvangen, dan kunnen we een persoonlijke proefdruk bestellen.

Je ontvangt dan een exemplaar van jullie ontwerp op het papier dat we hebben afgesproken. De kaart zoals hij uiteindelijk écht gaat worden, dus. De kosten hiervan variëren, maar zijn ongeveer € 40. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden als je interesse hebt in een persoonlijke proefkaart.

Voor letterpress-kaarten en sommige andere kaarten is het helaas niet mogelijk om een persoonlijke proefkaart te laten maken.

Wachten op je baby

Dit is een vrij langdradige stap waar niet zoveel over te zeggen is, behalve: sterkte!

We duimen met jullie mee dat jullie kleintje zich snel aandient. (Dit vinden wij óók een heel spannende periode in het proces!)

Geboortegegevens

En dan… Hoera, jullie kindje is geboren! Nu kunnen we het kaartje afmaken.

Stuur ons - wanneer jullie daaraan toe zijn - even een mail of een appje met daarin de ontbrekende gegevens (zoals de naam, de geboortedatum, -tijd, -gewicht). Wij zullen zo snel mogelijk verwerken in het ontwerp en jullie de laatste, definitieve pdf-proef mailen.

Drukwerk bestellen

Zodra we jullie akkoord hebben op de laatste pdf-proef, sturen we de bestanden naar de drukker.

Omdat we onze kaartjes kant-en-klaar leveren duurt het ietsje langer voor je de kaarten ontvangt, maar dan heb je lekker zelf geen knutseldag meer nodig in je kraamtijd! Na ongeveer een week heb je de kaartjes in huis, maar hierin zijn wij natuurlijk afhankelijk van onze leveranciers. We doen er alles aan om de kaartjes zo snel mogelijk bij jullie te hebben. Mocht er onverhoopt vertraging ontstaan, dan laten we dat natuurlijk direct weten.

Letterpresskaarten hebben vanwege de speciale werkwijze iets meer tijd nodig dan andere kaartjes. 

De bestelling komt eraan!

Jaaaa, jullie geboortekaartjes komen eraan! Nog heel even geduld.

Wanneer jullie kaarten met de post meegaan, ontvang je een track & trace-code zodat je precies kunt bijhouden wanneer de postbode op de stoep staat. We versturen de kaartjes dus altijd naar jullie zelf en niet direct naar jullie vrienden en familie.

De betaling

Ongeveer gelijktijdig met de verzending van jullie kaarten sturen we je de factuur per mail. We vragen je deze binnen twee weken te betalen.

In de mail bij de factuur vertellen we je ook wat meer over onze samenwerking met Stichting Babyspullen. Wij doneren € 5 van jullie betaling aan die stichting en geven jullie graag de mogelijkheid om iets extra's bij te dragen (geheel vrijblijvend natuurlijk!) Dank je wel alvast voor jullie betaling, ook namens de stichting ;) !